راهنمای استفاده از رنگ های ساختمانی

راهنمای استفاده از رنگ های ساختمانی

رنگ‌ ساختمان ها به دلیل کاربرد بسیار در زندگی روز مره یکی از مهمترین رنگ‌ ها به شمار میروند. این رنگ‌ در ساختمان‌ ها از جمله مسکونی، اداری، تجاری و غیره استفاده میشوند و ویژگی مهم در رنگ‌ های ساختمانی داشتن زیبایی‌ های ظاهری و بصری است. آشنا بودن با انواع رنگ آمیزی ساختمان در اجرای دکوراسیون مورد نظرتان میتواند نقش مهمی داشته باشد. هرکدام از این نوع رنگ آمیزی ها مناسب فضایی خاص بوده و حال و هوای منحصر به فردی را به شما منتقل میکند.

اهداف رنگ آمیزی ساختمان

  • بازسازی و بهبود ظاهر ساختمان.
  • مناسب برای داخل و خارج ساختمان.
  • دادن جلوه‌ های بصری و زینتی دیوارها،درب و پنجره‌ ها.
  • پوشاندن ترک‌ ها و خلل و فرج‌ ها.
  • قابلیت تمیز کردن سطوح.
  • جلوگیری از زنگ زدگی سطوح فلزی.

انواع رنگ ساختمانی

رنگ ساختمانی پلاستیکی - رنگ ساختمانی روغنی آلکیدی - رنگ ساختمانی اکریلیک - رنگ ساختمانی بلکا - رنگ ساختمانی مولتی‌کالر - رنگ ساختمانی کنیتکس - رنگ ساختمانی ضد آب - رنگ ساختمانی ضد حریق

رنگ پلاستیک

رنگ ساختمانی پلاستیک بر پایه رزین امولسیونی پلی وینیل استات (PVA) بوده و رقیق‌ شونده با آب است، به خاطر همین رنگ سازگار با محیط زیست بوده و بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. رنگ پلاستیکی ساختمان به دو دسته رنگ تمام پلاستیک و رنگ نیم ‌پلاستیک تقسیم میشوند.


مزایا

سازگار بودن با محیط زیست.
استفاده از آب به عنوان حلال. 
عدم اشتعال پذیری.
نداشتن بو پس از اعمال و فام‌ های متنوع.
ارزانتر بودن و سرعت خشک شدن زیاد. 
پوشاندن عیوب سطح به دلیل مات بودن.

معایب

عدم براقیت زیاد.
مقاومت شستشوی کم.
عدم امکان استفاده برای درب و پنجره‌ های فلزی.

رنگ روغنی آلکیدی چیست ؟

قدیمی‌ ترین انواع رنگ ساختمانی، رنگ های روغنی آلکیدی است که در سه نوع براق، مات و نیمه براق وجود دارد. رنگ روغنی آلکیدی براق دوام بالایی دارد و به علت قابل شستشو بودن، پوشش خوب و عایق بودن برای در و پنجره از آن استفاده میشود. این نوع رنگ نور را منعکس و فضا را روشن‌ تر میکند اما باعث میشود ایرادات و ناهمواری‌ های سطوح به چشم بیایند. قابلیت شستشوی و پوشش دهی رنگ روغنی آلکیدی مات نسبت به نوع براق کمتر است. رنگ‌‌های روغنی آلکیدی در مکان ‎‌های مرطوب مثل سقف دستشویی و حمام استفاده کنید. همچنین بر روی سطوح فلزی و چوبی و همچنین محل‌ هایی که قبلاً رنگ شده به خوبی جواب میدهد. در فضاهای خارجی مثل نرده‌ ها، حصار، درها و غیره مناسب ترین و بهترین انتخاب استفاده از رنگ روغنی ارزان میباشد.

مزایا

قابلیت شستشوی کامل دارد.
در صورت بروز لکه بر روی آن به راحتی پاک میشود.
رنگ روغنی فضا را بزرگتر نشان میدهد.
ماندگاری بالایی دارد و خیلی دیر زرد میشود.

معایب

بوی بد و زننده حلال آن و مشتقات نفتی است.
بافت ندارد و نیاز به سمباده زنی و بتونه کاری و زیرسازی مناسب دارد.
در صورت عدم زیرسازی مناسب اشکالات سطح زیر کار را نشان میدهد.

توضیحات برای عکس ثبت نشده

رنگ آکریلیک

اگر با حوزه هنر آشنایی داشته باشید قطعا با رنگ های آکریلیک آشنا هستید. رنگ اکریلیک در نقاشی ساختمان معمولا برای نقش و نگار انداختن روی دیوار استفاده میشود. تنوع این نوع رنگ ها بسیار بالا است و از طرفی جز رنگ‌های انعطاف‌پذیر است و شما میتوانید بر روی هر سطحی آن را اجرا کنید. تفاوت رنگ آکریلیک با رنگ روغنی، پایه آب بودن رنگ آکرولیک میباشد. رنگ آکریلیک ساختمانی هم مانند رنگ روغنی انواع مختلفی دارد و به سه دسته براق، نیمه مات و مات تقسیم میشود و بیشتر برای دیوارهای اتاق خواب و هال خصوصی اجرا میشود. مزایای رنگ اکریلیک پایه آب، قابلیت شستشو بودن آن است.


مزایا

رنگ اکریلیک نسبت به رنگ های دیگر بوی بسیار کمی دارد.
سرعت خشک شدن رنگ اکریلیک بالا است.
رنگ اکریلیک قابلیت پوشش دهی بالایی دارد.
رنگ اکریلیک رو میتوانید برروی هر سطحی اجرا کنید.
رنگ اکریلیک قابلیت شستشو را دارا میباشد.

معایب

۱-همه رنگ های اکریلیک به صورت صددرصدی قابل شستشو نیستند.
۲-اجرای رنگ اکریلیک به وسیله قلم مو، باعث افت کیفی کار میشه.
۳-رنگ اکریلیک درخشش کمتری نسبت به رنگ روغن داره.

رنگ مولتی کالر

جدیدترین رنگ های ساختمانی میتوان به فروش رنگ مولتی کالر اشاره کرد که به راحتی و سریع با اسپری قابل اجرا است. رنگ مولتی کالر اطلس، یکی از نمونه رنگ دکوراتیو بوده و یک لایه نازک بر روی سطوح ایجاد میکند و بسیار مناسب برای سطوح گچ، سیمان، بتون، آهن، آلومینیوم، چوب، رنگ، سنگ، شیشه، کاشی، پلاستیک و غیره است. رنگ مولتی کالر دیوار پس از اجرا به صورت رنگ زمینه با رگه‌ هایی از رنگ‌ های مختلف دیده میشود. نقاشی دیوار با رنگ مولتی کالر به این صورت است که دوده و غبار را به خودش جذب نمیکند، برای مکان‌‌ های پر رفت و آمد مناسب است، قابلیت شستشوی خوبی دارد، رطوبت را جذب خود نمیکند و دوام بالایی دارد.

مزایا

نداشتن بو(قابلیت استفاده در مراکز درمانی،هتل‌ ها و….)
عدم جذب گرد و غبار(آنتی استاتیک)
قابلیت شستشوی راحت با آب و شوینده‌ ها
مقاومت در برابر رنگ‌ پریدگی و خراش
سرعت خشک شدن زیاد و تنوع طرح و رنگ بسیار بالا.

معایب

اعمال آن نیازمند استفاده از دستگاه و تجهیزات است.
دارای پستی و بلندی‎‌ ها در سطح رنگ مولتی کالر.
اعمال رنگ‌ های آلکیدی روغنی و همچنین پلاستیک امکان‌ پذیر نخواهد بود.
به نسبت سایر رنگ‌ ها گران‌ تر هستند.

فروشگاه کبیری با فروش انواع رنگ و فروش انواع چسب، به صورت حضوری و اینترنتی، با قیمت های مناسب در این زمینه پیشرو می باشد و از این رو فروش انواع رنگ های ساختمانی را برای مشتریان تسهیل بخشیده است.

نظر خود را بنویسید