همه چیز درباره چسب های پلی اورتان

همه چیز درباره چسب های پلی اورتان

تعریف

پلی اورتان ها کاربردهای فراوان و متنوعی در زندگی انسان ها دارند. کاربردهایی که بیشتر برای آسایش و صرفه جویی در انرژی ، برای سرگرمی و تفریحی می باشد. ویژگی های خاص این مواد موجب شده  که در اکثر کارهای روز مره از این نوع ماده استفاده بیشتری شود. چسب پلی اورتان نوعی از چسب می باشد که در صنایع مختلف صنعتی و تجاری و همچنین در وسایل سرگرمی و صنایع دستی به کار می رود. فرمولاسیون بعضی از این نوع چسب ها به گونه ای است که می توانند به عنوان درزگیر یا وسیله بتونه کاری به کار روند. از جمله کاربرد های آن در ساخت یا تعمیر قایق ها و یا هواپیما ها، در کارهای نجاری، فلز کاری و سنگ تراشی، در ساختمان سازی در کف کامپوزیت، کفپوش و بتن مورد استفاده قرار می گیرد.

چسب پلی اورتان یا به اصطلاح چسب PU نوعی پلیمری بوده که دارای خواص با ارزش زیادی است. این نوع پلی اورتان ها در برابر دماهای بالا بسیار مقاوم و تا دمای حداکثر ۲۱۰ درجه فارنهایت (۱۰۰ درجه سانتی گراد) پایداری خود را حفظ می کنند. هنگام خشک شدن پلی یورتان بسیار انعطاف پذیر بوده و در برابر حل شدن در مواد شیمیایی اسیدی یا قلیایی قوی، مقاوم می باشند.

اشکال چسب های پلی اورتان

۱- فرمی جهت مصارف خانگی و چسب سبک صنعتی برای چسباندن چوب و یا مواد سرامیکی به کار می رود.
۲- فرمی بصورت کارتریج مانند چسب های سیلیکون و یا جهت آب بندی کردن در ساختمان ها و تعمیرات خانه ها، مبلمان و قایق و بناهای سنگی به کار می رود. این چسب ها می توانند دو جسمی را که یکی از آنها متخلخل است را به یکدیگر متصل نمایند.
۳- فرمی که مخصوص کارهای سنگین می باشند در کارتریج ها به کار می روند و اگر زمان خشک شدن طولانی تری داشته باشند ۲۵ درصد قوی تر می شوند.


موارد استفاده چسب پلی اورتان

*عایق بندی در و پنجره ها
*عایق بندی نماهای شیشه ای
*عایق بندی شیشه های اتومبیل
*عایق سازی درب های اطاقی و ضد سرقت
*قابل استفاده در مخازن آب آشامیدنی
*تولید کفش های ورزشی
*صنعت خوردو


خواص چسب پلی اورتان:

*قدرت چسبندگی بالا به مصالح مختلف
*مقاومت در برابر رطوبت
*مقاوم در برابر تابش خورشید
*دارای خاصیت رنگ پذیری
*مقاوم در برابر شرایط مختلف آب و هوایی
*بسیار منعطف

نحوه استفاده از چسب های پلی اورتان

جهت اجرای چسب پلی اورتان ابتدا باید سطح مورد نظر عاری از گرد و غبار باشد.
برای یکدست کردن سطح کار قبل از زدن این چسب، از کاردک استفاده نموده تا سطحی صاف و بدون عیب داشته باشیم.
حتما اطلاعات فنی مربوط به آن را مطالعه کنید.
در حالت چسب زدن از رنگ کردن آن خودداری نمایید.
چسبهای پلی اورتان نباید در معرض دمای پختن قرار گیرند. در دمای معمولی چسب خشک می شود.


معایب پلی اورتان:

چسب پلی یورتان با وجود مقاومت بالایی که در برابر رطوبت دارد، اما در مقایسه با چسب اپوکسی از استحکام خوبی برخوردار نمی باشد.
پاک سازی چسب پلی اورتان از روی دست بسیار دشوار بوده بنابراین توصیه می شود در حین کار حتما از دستکش استفاده شود.
تماس چسب با پوست به مرور زمان میتواند منجر به ایجاد حساسیت های پوستی می شود.
استنشاق بخار ها در حین کار نیز می تواند خطرناک باشد.
به دلیل نوع ساختار چسب پلی اورتان می توان از این محصول برای محیط های مرطوب استفاده کرد ولی برای استفاده در محیط های خشک گیرایی خوبی ندارند.
زمان نگهداری بعد از باز شدن درب آن، یکسال است که این موضوع باعث فاسد شدن چسب می شود.


فوم های پلی اورتان

فوم پلی اورتان یکی از پرکاربردترین مواد پلیمری که با یک ساختار سلولی بسته که بر پایه پلی اورتان در حضور کاتالیزورها و مواد دمنده با واکنش شیمیایی پلی ایزوسیانات ها با ترکیبات حاوی هیدروژن اسیدی ساخته می شوند. مزیت های فوم پلی اورتان عبارتند از هدایت حرارتی کم که از تمامی مصالح عایق متداول دیگر کمتر است، وزن سبک، استحکام بالا، قابلیت بسیار زیاد در پذیرش تغییر در فومولاسیون جهت برآورده کردن انتظارات کاربردی، چسبندگی قوی به بسیاری از مواد، نفوذپذیری کم در برابر بخار آب، مقاومت حرارتی در دمای بیش از ۱۰۰ در جه سلسیوس، قابلیت فوم شوندگی در محل برای پر کردن شکل های پیچیده به کار برده شده است. افشانه یا اسپری فوم پلی اورتان رایج‌ترین نوع از این فوم می باشد.


انواع فوم های پلی اورتان

فوم های نرم
فوم هایی با سلول باز هستند که هوا به راحتی از داخل آن ها عبور می کند و دانسیته آن ها در محدوده ۹۳ بر اینچ مکعب ۳ می باشد. از نظر خواص فیزیکی، مکانیکی و استحکام کششی نتیجه بهتری از خود نشان می دهند. این فوم ها دارای خواص عالی جذب صوت و ضریب هدایت حرارت پایین هستند و در برابر اغلب حلال ها مقاومت خوبی دارند. در برابر اسید ها و بازهای قوی مقاومت ضعیفی دارند.
فوم های نیمه نرم

در این فوم ها مانند فوم های نرم با تغییر در فرمولاسیون، تغییرات قابل ملاحظه ای در سختی و سایر خواص حاصل می گردد. اگر چه این نوع فوم جاذب آب بوده ولی رطوبت هوا را جذب نمی کنند.
فوم های سخت

ضریب هدایت حرارتی فوم های سخت پلی اورتان از تمام فوم های پلیمری دیگر کمتر است و همین امر باعث شده است که از فوم های سخت پلی یورتان برای کاربردهای عایق بیشتر استفاده گردد.


فروش چسب پلی اورتان

فروشگاه کبیری با فروش انواع رنگ و فروش انواع چسب، به صورت حضوری و اینترنتی، با قیمت های مناسب در این زمینه پیشرو می باشد و از این رو فروش انواع چسب پلی اورتان را برای مشتریان تسهیل بخشیده است. این محصول نیز یکی از انواع محصولات پرکاربرد و پر فروش در بازرگانی کبیری می باشد.

نظر خود را بنویسید