غلطک رنگ آمیزی دیوار
رنگ آمیزی ساختمان علاوه بر مهارت و آموزش، نیازمند استفاده از ابزارهای خاص نیز است. یکی از آسانترین کارها برای تغییر دکوراسیون، رنگ کاری ساختمان است. در رنگ آمیزی ساختمان علاوه بر این که فرد نقاش باید توانایی و مهارت لازم را داشته باشد، داشتن ابزارهای موردنیاز بسیار مهم و ضروری است. بسیاری از مردم با فرا رسیدن سال نو و یا به دلیل نوسازی و بازسازی خانه اقدام به نقاشی ساختمان و رنگ آمیزی آن میکنند. قلم مو و غلطک و پیستوله رنگ از جمله پرکاربردترین ابزار نقاشی ساختمان است که کاربردهای متنوعی دارند. پیش از هر چیزی انتخاب غلطک رنگ به سطحی که رنگ آمیزی میکنید بستگی دارد. بسیاری غلطک رنگ را برای رنگ آمیزی دیوارها و سقف ها مناسب می دانند. اما وقتی به یک فروشگاه ابزار رنگ میروید با غلطکهای مختلفی مواجه خواهید شد که ممکن است انتخاب را برایتان دشوار کند. بخصوص اگر با رنگ آمیزی ساختمان و نکات مربوط به آن آشنایی کاملی نداشته باشید.
رنگ آمیزی ساختمان با غلطک
یکی از ابزارهای مهم و ضروری برای رنگ آمیزی ساختمان، غلطک است. غلطک مانند قلمو در اندازهها و جنس های مختلف تولید و عرضه میشود و باعث راحتی کار و ایجاد تغییراتی در نقاشی ساختمان شده است. همچنین انواع غلطک رنگ از نظر سایز، فریم و پرز با یکدیگر متفاوتند که با توجه به نوع رنگ ساختمانی که انتخاب میکنید میتوانید غلطک رنگ مناسب را پیدا کنید. پس این دو نکته در انتخاب غلطک یا رولر رنگ شما تاثیر گذارند. غلطکها به دستههای مختلفی تقسیم میشوند و حتی میتوانید براساس نوع رنگ انتخابی مدل غلطک خود را انتخاب کنید. غلطک رنگ روغن قطر کمتر و غلطک رنگ پلاستیک قطر بیشتری دارد. اما اگر از رنگ آکریلیک برای رنگ آمیزی ساختمان استفاده میکنید در این صورت توجه داشته باشید که قطر غلطک رنگ آکریلیک ما بین رنگ روغنی و پلاستیک است. به این سه نوع غلطک اصلی میتوان نوع دیگری از غلطک را اضافه کرد، که مخصوص پتینه کاری و رنگهای برجسته است.
مزایای رنگ آمیزی ساختمان با غلطک
- رنگ امیزی ساختمان با غلطک سبب آسانتر شدن کار میشود.
- رنگ آمیزی با غلطک مهارت نمیخواهد.
- رنگ آمیزی با غلطک سرعت بیشتری به کار میدهد.
- غلطک میتواند به راحتی نقاط دور از دسترس را رنگ کند و نیازی به استفاده از نردبان نیست.
- رنگ آمیزی ساختمان با غلطک سبب میشود، سطح پوششی یکدست و تمیز داشته باشد.
معایب رنگ آمیزی با غلطک
- رنگ آمیزی ساختمان با غلطک نمیتوانید مکانهایی مانند گوشه دیوارها، تقاطع دو دیوار، سقف و گچ بریهای خاص را رنگ کنید.
- رنگ آمیزی ساختمان با غلطک ابرای پوشش رنگی سطوح دیوارها و سقف یک فضا، نمیتوان تنها از آن استفاده کرد.
- غلطکهای پشمی میزان رنگ بیشتری مصرف میکنند.
- اگر در مصرف رنگ با غلطک دقت کافی نداشته باشید روی رنگ شره میکند و منظره نازیبایی را ایجاد می کند.
- برای هر نوع رنگی باید پوشش مخصوص همان رنگ را برای غلطک تهیه نمایید در صورتی که قلممو چنین حالتی را ندارد.
غلتک ها از لحاظ اندازه پرزها
غلتک پرز بلند
این نوع غلطک ها بیشتر مناسب رنگ اکریلیک و رنگ پلاستیک هستند و برای دیوارهایی که سطحی ناهموار و بافتی سنگین دارند مناسب هستند. غلطک های بلند رنگ زیادی را در خود جای می دهند و بلندی پرز آن ها باعث می شود رنگ به قسمت های عمیق تر سطوح ناهموار نفوذ کند. به طور کلی، هر چه سطح موردنظر ناهموارتر و سخت تر باشد، غلتک متراکم تر با پرزهای بلندتر مناسب تر است.
غلطک پرز کوتاه
غلطک هایی که پرزهای کوتاه و قطر کمتری دارند بیشتر برای رنگ روغنی استفاده می شوند. به طور کلی غلتک های کوتاه برای سطوح صاف و یکنواخت و دیوارهای پیش ساخته مناسب هستند. این نوع غلطک ها رنگ کمتری را در خود جای می دهند و اعمال رنگ را ساده تر می کنند.
غلطک پرز متوسط
غلطک های نوع متوسط برای رنگ کردن دیوارهایی که دارای بافتی اندک و سبک هستند و همچنین رنگ کردن سقف مناسب هستند. حتی اگر سقفی صاف و هموار برای رنگ زدن دارید استفاده از غلطک متوسط راه خوبی است چرا که رنگ نسبتا زیادی به خود جذب می کند و هر دفعه می توان فضای قابل ملاحظه ای را پوشش داد.
غلطک های ابری و اسفنجی
اساسا برای کارهای دکوراتیو و تزئینی و پتینه کاری استفاده می شوند. در ضمن با کمک غلتک های طرح دار می توان به راحتی و البته با کمی دقت طرح های زیبایی ایجاد کرد. به همین خاطر، استفاده از غلطک های طرح دار در طراحی دکوراسیون داخلی رو به افزایش است.
نحوه صحیح نقاشی با غلطک رنگ
رنگ مورد نظر را با رقیق کننده یا تینر متناسب، رقیق نموده و در ظرف مخصوص رنگ بریزید. این غلظت نه باید خیلی رقیق باشد که که پوشش رنگ مناسبی بر روی دیوار ایجاد نکند و شما مجبور خواهید بود چندین بار عمل نقاشی را انجام دهید و نه باید خیلی غلیظ باشد که رنگ به صورت توده توده بر روی دیوار بماند و با خشک شدن آن احساس ناهمواری بر روی دیوار حس شود. قبل از اینکه نقاشی با غلطک را آغاز کنید، بهتر است ابتدا با قلمو یا غلطک کوچک، حاشیه های بین سقف و دیوار و یا جاهایی که رنگ ها نباید تداخل کند را نقاشی نمایید تا هنگامی که با غلطک بزرگتر کار می کنید، مشکلی از این بابت نداشته باشید غلطک را در سطل مخصوص رنگ وارد نمایید و با یک بار جلو و عقب کشیدن، خوب به رنگ آغشته نمایید و سپس آن را بر روی سطح شیب دار و موج دار سطل مخصوص قرار دهید و مجددا حداقل دو بار با اندکی فشار ملایم به جلو و عقب بکشید تا رنگ اضافه خارج شود.
تمیز کردن غلطک پس از رنگ آمیزی با غلطک
در انتها باید غلطک را تمیز کنید تا برای دفعه بعدی بتوان از آن به خوبی استفاده کرد.
ابتدا غلطک را روی یک سطح بکشید تا اضافه رنگی که روی آن باقی مانده کامل برود سپس با یک کاردک سعی کنید رنگهای باقی مانده را از غلطک خارج کنید و تا حدودی آن را خشک کنید. یک ظرف از ترکیب آب گرم و مایع ظرفشویی درست کنید و با دستکش غلطک را داخل آن ماساژ دهید تا رنگ آن تا حدودی خارج شده و آب و مایع جای آن را بگیرد. سپس ظرف را خالی کرده و با آب گرم غلطک را کامل شست و شو دهید. در نهایت با استفاده از تینر غلطک را بشویید تا تمام رنگهایی که روی آن باقی مانده پاک شود، توجه کنید که این ماده سمی است و میتواند به شما آسیب برساند پس باید با ماسک از آن استفاده کنید.
شرایط نگهداری غلطک
- مراقب جرقه ها و اشعه ها هنگام اجرای کار باشید.
- ابتدا غلطک را روی یک سطح بکشید تا اضافه رنگی که روی آن باقی مانده کامل برود سپس با یک کاردک سعی کنید رنگهای باقی مانده را از غلطک خارج کنید و تا حدودی آن را خشک کنید.
- یک ظرف از ترکیب آب گرم و مایع ظرفشویی درست کنید و با دستکش غلطک را داخل آن ماساژ دهید تا رنگ آن تا حدودی خارج شده و آب و مایع جای آن را بگیرد.
- سپس ظرف را خالی کرده و با آب گرم غلطک را کامل شست و شو دهید.
- در نهایت با استفاده از تینر، غلطک را بشویید تا تمام رنگهایی که روی آن باقی مانده پاک شود، توجه کنید که این ماده سمی است و می تواند به شما آسیب برساند پس باید با ماسک از آن استفاده کنید.
نظر خود را بنویسید